Uw verzoek wordt verwerkt...
loading

Meestgestelde vragen

Hoe laat wordt mijn pakket bezorgd?
Hoe laat uw pakket wordt bezorgd, hangt af van de afleverwijze die de afzender heeft gekozen. Als in ons Track & Trace-systeem 'Bestel' wordt aangeven en bij het Product staat geen 'Express/XPR' vermeld, dan gaat het om een normale levering en kunt u het pakket vandaag tussen 08.30 - 18.00 uur verwachten.
Wat betekent 'N. in bestelling'?
N. in bestelling betekent: niet in bestelling, uw pakket kan niet worden bezorgd. Dit kan bijvoorbeeld zijn doordat het adres onvolledig of onjuist is. Controleer de getoonde gegevens en neem eventueel contact op met de afzender van uw pakket.
Ik heb een e-mail ontvangen dat de zending is verstuurd, maar Track & Trace meldt dat er geen data gevonden kan worden?
U ontvangt een e-mail van de afzender op het moment dat deze de zending bij ons heeft aangemeld. Het kan echter voorkomen dat uw pakket pas op een later moment daadwerkelijk aan ons wordt aangeboden. Pas nadat uw pakket door ons is afgehaald en het is gescand, wordt het zichtbaar in onze systemen.

Als er na 1 werkdag nog geen informatie zichtbaar is, raden wij u aan contact met de afzender op te nemen. Deze kan voor u nagaan wanneer uw pakket daadwerkelijk is verzonden.
Ik ben niet aanwezig, kan mijn pakket direct bij een PakketShop worden afgeleverd?
Indien de bezorger u niet thuis aantreft, dan probeert hij het bij de buren. Mocht ook dat niet zijn gelukt, dan neemt hij uw pakket weer mee naar het depot. De bezorger zal dan altijd een 'Niet Thuis Bericht' bij u achterlaten. Hiermee kunt u via onze website aangeven hoe wij de tweede levering uitvoeren, bijvoorbeeld bezorging bij een GLS PakketShop naar keuze.

Als de afzender van uw pakket gebruik maakt van onze FlexDeliveryService, dan stuurt deze u op het moment dat de zending bij ons is aangemeld een e-mail. Hiermee kunt u tot 12 uur 's nachts op de dag voor bezorging, de bezorgdag wijzigen of het pakket bij een van onze PakketShops laten bezorgen.
Wat betekent 'Foutsortering'?
Foutsortering betekent dat het pakket per abuis niet naar het juiste depot en/of de juiste bezorgroute is gesorteerd. Uw pakket is dan met 1 werkdag vertraagd.
Waarom staat er een ander depot genoemd dan het depot in mijn regio?
Elk depot waar uw pakket is gescand wordt weergegeven in Track & Trace. Dit kan het depot zijn dat de bezorging uitvoert, maar ook het depot waaraan de afzender de zending heeft aangeboden.
Wat betekent 'Route niet afgemaakt'?
Route niet afgemaakt betekent dat de bezorger door omstandigheden zijn route heeft moeten afbreken. Uw pakket wordt in principe de volgende werkdag aangeboden.
Wat betekent 'Locatie onbereikbaar'?
Locatie onbereikbaar betekent dat de bezorger het afleveradres niet heeft kunnen bereiken, bijvoorbeeld door wegwerkzaamheden. Uw pakket wordt de volgende werkdag aangeboden.
Ik kan mijn pakket niet volgen via Track & Trace, het pakketnummer bestaat uit 11 of 12 cijfers.
Pakketten met een 11- of 12-cijferig pakketnummer komen vaak uit het buitenland. Deze kunt u volgen via: https://gls-group.eu/EU/en/home
Voor mijn pakket moet ik rembours betalen, kan ik dit bij de bezorger pinnen?
Het remboursbedrag kan alleen contant en gepast worden betaald. Onze bezorgers hebben meestal geen wisselgeld.
Ik ben niet aanwezig en mijn buren ook niet. Kan ik ergens aangeven dat het pakket mag worden neergezet?
GLS laat pakketten niet onbeheerd achter, ook niet met uw toestemming.

Voor elk pakket dat wij bezorgen, moet worden getekend. Mocht uw pakket bij de buren worden bezorgd, dan mogen zij ook tekenen voor ontvangst.

Als de afzender van uw pakket gebruik maakt van onze FlexDeliveryService, dan stuurt deze u op het moment dat de zending bij ons is aangemeld een e-mail. Hiermee kunt u tot 12 uur 's nachts op de dag voor bezorging, de bezorgdag wijzigen of het pakket bij een van onze PakketShops laten bezorgen.
Kan de bezorger mij bellen als hij in de buurt is?
In verband met de veiligheid, privacywetgeving en de efficiëntie van ons operationele proces is het niet mogelijk dat de bezorger u belt als hij in de buurt is.
In Track & Trace staat mijn zending op 'Aankomst'. Betekent dit dat de bezorger al is geweest?
'Aankomst' betekent dat het pakket is aangekomen op een van onze depots. Als we uw pakket gaan bezorgen en de bezorger is onderweg, dan staat er 'Bestel'. Na aflevering zal de Track &s; Trace-status 'Aflevering' aangeven.
Ik zie dat de bezorger al is langs geweest en het pakket niet bij mij of de buren heeft kunnen afleveren. Kan hij nog terugkomen om het alsnog te proberen?
Het is voor de bezorger niet mogelijk om een tweede bezorgpoging op dezelfde dag te doen. Via onze website kunt u met het ontvangen 'Niet Thuis Bericht' bepalen hoe wij de tweede levering moeten uitvoeren.
Mijn vraag staat er niet bij
Antwoord: Indien deze meestgestelde vragen geen uitkomst bieden, kunt u contact met ons opnemen.

GLS PakketShops

Voordelig verzenden door heel Europa!

Meer informatie

Vragen?

Wij hebben de meest-gestelde vragen voor u op een rijtje gezet.

FAQ

GLS Netherlands

Zakelijk verzenden met GLS?

Meer informatie

Niet Thuis Bericht


Track & Trace

Kies uw GLS PakketShop


Vind uw GLS depot